nieuws

Bouw gemeentehuis opnieuw opgeschort

bouwbreed

sint-michielsgestel – Op last van de voorzieningenrechter in Den Bosch heeft de gemeente Sint-Michielsgestel de bouw van het nieuwe gemeentehuis stilgelegd. De gemeente moet eerst het kort geding afwachten dat milieuvereniging Het Groene Hart en belangenorganisatie Burger Belang Gestel aanspanden. Beide organisaties zijn het niet eens met de verleende bouwvergunning. In december schortte de gemeente […]

sint-michielsgestel – Op last van de voorzieningenrechter in Den Bosch heeft de gemeente Sint-Michielsgestel de bouw van het nieuwe gemeentehuis stilgelegd. De gemeente moet eerst het kort geding afwachten dat milieuvereniging Het Groene Hart en belangenorganisatie Burger Belang Gestel aanspanden. Beide organisaties zijn het niet eens met de verleende bouwvergunning.

In december schortte de gemeente de bouw al eens op na bezwaar van de verenigingen. Op 3 maart verklaarde het college de bezwaren ongegrond, waarna aannemer Van der Linden begon met inrichten van het bouwterrein. Met de voorzieningenrechter is afgesproken dat de aannemer nog niet kan beginnen met graven, maar wel voorbereidingen mag treffen, zoals aansluiten van nutsvoorzieningen.

Het kort geding dient waarschijnlijk begin april. De bouw is nu ten minste vier tot vijf maanden vertraagd.

Reageer op dit artikel