nieuws

Bij Fort Markenbinnen wordt Genieloods herbouwd

bouwbreed Premium

amsterdam – Op het terrein van Fort Markenbinnen, onderdeel van De Stelling van Amsterdam, wordt een Genieloods herbouwd.

Deze voormalige slaapplaats voor gemobiliseerde soldaten stond honderd jaar geleden op exact dezelfde plaats. Voor het gebouw, 39 bij 7 meter met drie bouwlagen, worden heipalen gebruikt met een systeem voor het uitwisselen van temperaturen met aardwarmte. De eerste fase van het project, de kelder, wordt gerealiseerd door bouwbedrijf De Jong uit Ursem. De aanbesteding voor de houtskeletbouw is op 22 maart; de derde fase, de bouw van de technische installatie, wordt op een nader te bepalen moment aanbesteed. De nieuwe Genieloods kost 850.000 euro en wordt in december opgeleverd.

Fort Markenbinnen is een opleidingscentrum voor onder andere bedrijfshulpverlening en brandweer.

Reageer op dit artikel