nieuws

Belg koopt belang in bouwer Eiffage

bouwbreed Premium

parijs – De Belgische financier Albert Frère heeft voor 307 miljoen euro een belang van 6,1 procent gekocht in de Franse bouwer Eiffage. Frère wordt gezien als beschermengel tegen een verdere aanval van het Spaanse Sacyr Vallehermoso dat haar belang in Eiffage in twee stappen heeft opgebouwd tot 10,01 procent. Frère kondigde begin dit jaar […]

parijs – De Belgische financier Albert Frère heeft voor 307 miljoen euro een belang van 6,1 procent gekocht in de Franse bouwer Eiffage. Frère wordt gezien als beschermengel tegen een verdere aanval van het Spaanse Sacyr Vallehermoso dat haar belang in Eiffage in twee stappen heeft opgebouwd tot 10,01 procent. Frère kondigde begin dit jaar al aan voor een bedrag van een miljard euro een belang van 6,5 procent te hebben genomen in de Franse cement- en bouwmaterialengroep Lafarge.

Eiffage, het derde bouwbedrijf van Frankrijk, houdt ondertussen elke poging tot toenadering van haar Spaanse belager van zich af. Directeur Jean-François Roverato heeft de directie van Sacyr gevraagd eerst duidelijkheid te scheppen over haar bedoelingen. Spaanse bronnen weten te melden dat de bouwer haar belang in Eiffage verder wil opvoeren.

Reageer op dit artikel