nieuws

Batenburg pakt meer winst dan verwacht

bouwbreed Premium

rotterdam – De winst van Batenburg Beheer heeft het afgelopen jaar de nettowinst met 16 procent opgevoerd tot 4,8 miljoen euro. De omzet klom naar 131 miljoen euro, een miljoen meer dan het jaar ervoor.

Zes maanden geleden hield het Rotterdamse concern, dat bestaat uit een installatiegroep en een handelsgroep, nog rekening met een winststijging van rond de 10 procent.

De omzet nam slechts fractioneel toe door de afstoting van Muxum, een bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in spraak- en dataoplossingen. Batenburg leverde door de verkoop 4 miljoen euro aan omzet in.

“Rekening houdend met de afgestoten ict-activiteiten is er sprake geweest van autonome omzetgroei”, aldus de onderneming in een toelichting op de jaarcijfers. De verkoop van Muxum had verder een positief effect op de nettowinst, doordat de Rotterdammers een fiscale bate van 0,7 miljoen euro kon boeken.

Verbetering

Het bedrijfsresultaat bleef op niveau, hoewel Batenburg in 2005 een last van 0,5 miljoen euro nam in verband met boetes van mededingingsautoriteit NMa. Gecorrigeerd voor de incidentele last liet het bedrijfsresultaat een “duidelijke” verbetering zien ten opzichte van 2004.

De installatiegroep van Batenburg leed vorig jaar nog onder de moeilijke marktomstandigheden. De vraag naar technische oplossingen nam wel toe, maar door de hevige concurrentie was sprake van aanhoudende margedruk. “Toch is bij onze installatiebedrijven sprake geweest van een redelijk goede bezetting”, concludeert Batenburg.

De handelsgroep kende een positief jaar. Door de verkoop van Muxum daalde de handelsomzet weliswaar, maar het bedrijfsresultaat kwam “substantieel” hoger te liggen.

Op 30 maart presenteert Batenburg Beheer haar definitieve jaarcijfers. Het beursgenoteerde concern, dat actief is in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur en uit elf werkmaatschappijen bestaat, telt 950 werknemers.

Eind vorig jaar kondigde Batenburg de overname van branchegenoot IJsselmuiden aan. Daarmee voegt de onderneming tachtig werknemers en 7 miljoen euro aan omzet toe. Batenburg wil middels acquisities van regionale bedrijven verder groeien.

Reageer op dit artikel