nieuws

Architecten in race voor nieuw raadhuis

bouwbreed Premium

deventer – Bij de gemeente Deventer hebben zich 22 architectenbureaus uit binnen- en buitenland ingeschreven voor het ontwerpen van het nieuwe stadskantoor, gecombineerd met een bibliotheek. Een gemeentelijke commissie kiest in april vijf architecten die een voorlopig ontwerp zullen maken. Naar verwachting wordt in juli definitief gekozen voor één van de vijf ontwerpen. Het complex […]

deventer – Bij de gemeente Deventer hebben zich 22 architectenbureaus uit binnen- en buitenland ingeschreven voor het ontwerpen van het nieuwe stadskantoor, gecombineerd met een bibliotheek. Een gemeentelijke commissie kiest in april vijf architecten die een voorlopig ontwerp zullen maken. Naar verwachting wordt in juli definitief gekozen voor één van de vijf ontwerpen.

Het complex heeft ruim 18.000 vierkante meter vloeroppervlak. Met het prestigieuze project is een bedrag van circa 45 miljoen euro gemoeid, waardoor Deventer Europees moet aanbesteden. Ook vanwege de omvang van het project is de keuze voor de architect aan strenge Europese regels gebonden.

Reageer op dit artikel