nieuws

Afspraken over wonen in Palenstein

bouwbreed

zoetermeer – De gemeente Zoetermeer, de huurdersorganisaties, de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes en de politie Haaglanden hebben een statuut �leefkwaliteit Palenstein� ondertekend om het wonen in de Zoetermeerse probleemwijk aantrekkelijker te maken. “Juist voor Palenstein, waar woningen gerenoveerd, gesloopt en gebouwd gaan worden, is extra aandacht voor leefbaarheid van belang”, aldus Henk […]

zoetermeer – De gemeente Zoetermeer, de huurdersorganisaties, de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes en de politie Haaglanden hebben een statuut �leefkwaliteit Palenstein� ondertekend om het wonen in de Zoetermeerse probleemwijk aantrekkelijker te maken.

“Juist voor Palenstein, waar woningen gerenoveerd, gesloopt en gebouwd gaan worden, is extra aandacht voor leefbaarheid van belang”, aldus Henk Steijger, voorzitter van de Stichting Orgaan Bewonerscommissies Vidomes Zoetermeer. “De partijen zijn daarvoor gezamenlijk verantwoordelijk. Leefbaarheid kent diverse facetten die als vanzelfsprekend worden geacht, zoals het onderhoud van woningen, de veiligheid in de woningen en in de directe omgeving, de groen- en speelvoorzieningen en de voorzieningen zoals winkels en scholen. De leefbaarheid komt in het gedrang bij overlast, zoals vervuiling, stankoverlast, of bijvoorbeeld bij vandalisme en graffiti.”

In het statuut staan afspraken over het beheer van de openbare ruimte, de veiligheid en de leefbaarheid gedurende de vernieuwing van Palenstein. Hoofdthema�s zijn: samen, schoon, heel en veilig. De afspraken zijn erop gericht dat mensen ook tijdens de vernieuwing prettig kunnen wonen in Palenstein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels