nieuws

Windmolen dreigde om te waaien

bouwbreed

ZEEWOLDE – Een windmolen op de Eemmeerdijk tussen Zeewolde en Almere dreigde gisteren om te waaien. De dijk werd afgesloten voor al het verkeer, omdat de turbine gevaarlijk heen en weer zwiepte. Energiebedrijf Nuon is de eigenaar van de windmolen en gaat de windwiek zo snel mogelijk afbreken om ongelukken te voorkomen. Volgens een woordvoerder […]

ZEEWOLDE – Een windmolen op de Eemmeerdijk tussen Zeewolde en Almere dreigde gisteren om te waaien. De dijk werd afgesloten voor al het verkeer, omdat de turbine gevaarlijk heen en weer zwiepte. Energiebedrijf Nuon is de eigenaar van de windmolen en gaat de windwiek zo snel mogelijk afbreken om ongelukken te voorkomen. Volgens een woordvoerder van Nuon zit er een knik in de windmolen op ongeveer een derde van het 60 meter hoge gevaarte. “Dat hebben we nog nooit meegemaakt met onze windmolens.” Door de verbuiging is de molen instabiel geworden. Nuon breekt hem daarom af. Voor die klus zijn de andere achttien windmolens op de dijk uitgezet.

Of de knik in de turbine is veroorzaakt door de harde wind, is nog niet bekend. Het energiebedrijf gaat de oorzaak nog onderzoeken. Dat kan wel enkele weken duren, liet de woordvoerder weten.

Reageer op dit artikel