nieuws

Wienerberger doet overnames in Polen

bouwbreed Premium

wenen – Wienerberger neemt van Ploegsteert en VanderSanden de Zuid-Poolse baksteenfabrieken in Cermegad en Zeslawice over. De vestigingen met een capaciteit van 130 miljoen stenen waalformaat realiseerden vorig jaar een omzet van 6,7 miljoen euro. De transactie werd in september al aangekondigd. Sindsdien hebben de kartelautoriteiten zich gebogen over de toenemende marktmacht van Wienerberger. Begin deze […]

wenen – Wienerberger neemt van Ploegsteert en VanderSanden de Zuid-Poolse baksteenfabrieken in Cermegad en Zeslawice over. De vestigingen met een capaciteit van 130 miljoen stenen waalformaat realiseerden vorig jaar een omzet van 6,7 miljoen euro.

De transactie werd in september al aangekondigd. Sindsdien hebben de kartelautoriteiten zich gebogen over de toenemende marktmacht van Wienerberger. Begin deze maand gaven de kartelbewakers groen licht voor de overnames. De Oostenrijkers beschikken inclusief de jongste aankopen over achttien baksteenfabrieken in Polen.

Hoewel de bouw van eengezinswoningen vorig jaar afnam, ziet Wienerberger Polen als een belangrijke groeimarkt. “In vergelijking met West-Europa bevindt de woningbouw zich op een laag niveau”, aldus directielid J. Windisch van Wienerberger. “De overnames vormen een gunstige uitbreiding van onze lokale aanwezigheid. We kunnen voortaan overal in Polen onze hoogwaardige stenen voor binnenmuren leveren vanuit de directie omgeving”.

Reageer op dit artikel