nieuws

Wet- en regeldruk grootste frustratie in bouwsector

bouwbreed

rotterdam – De wet- en regelgeving is de grootste frustratie in de bouw. Bovendien neemt die nog steeds toe ondanks beloftes van de politiek de administratieve lastendruk te verminderen.

Uit onderzoek door USP Marketing Consultancy onder 1025 bouwers, opdrachtgevers, installateurs en toeleveranciers blijkt toenemende regeldruk voor 59 procent van de ondervraagden de grootste frustratie te zijn van werken in de bouw. Aannemers in de B&U-sector zijn hierdoor het meest gefrustreerd. Zo�n 64 procent van hen noemde dit als belangrijkste punt. Zij worden op de voet gevolgd door opdrachtgevers als corporaties en projectontwikkelaars met 63 procent. De tweede frustratie schaarde slechts 14,8 procent van de ondervraagden achter zich. Dat was de moeilijkheid om afspraken te maken met andere partijen. Deze factor heeft overigens wel consequenties op faalkosten.

Bij aannemers en opdrachtgevers neemt een ander aspect de tweede plaats in, het slechte imago in de bouw. Kennelijk kunnen zij wel afspraken maken, maar hebben ze meer last van de beeldvorming. Voor alle ondervraagden neemt het slechte imago de derde plaats in op de ranglijst frustraties met 7,9 procent.

Ondanks de frustraties levert werken in de bouw ook het nodige plezier op. Bijna driekwart van de ondervraagden haalt dat plezier vooral uit het afwisselende werk en de veelzijdigheid. Dat het een no-nonsense bedrijfstak is levert voor 12 procent het meeste plezier op.

Reageer op dit artikel