nieuws

Wereldhave laat bouw links liggen

bouwbreed

amsterdam – Wereldhave heeft de moed opgegeven om te investeren in Nederlandse bouwprojecten. De beleggingsmaatschappij van topman Gijs Verweij werpt zich graag op als ontwikkelaar, maar krijgt daarvoor op eigen bodem niet de mogelijkheden. De Nederlandse aannemerij loopt daardoor de kans op honderden miljoenen euro�s aan investeringen mis. “Het kabinet rommelt al jaren achtereen maar […]

amsterdam – Wereldhave heeft de moed opgegeven om te investeren in Nederlandse bouwprojecten. De beleggingsmaatschappij van topman Gijs Verweij werpt zich graag op als ontwikkelaar, maar krijgt daarvoor op eigen bodem niet de mogelijkheden. De Nederlandse aannemerij loopt daardoor de kans op honderden miljoenen euro�s aan investeringen mis.

“Het kabinet rommelt al jaren achtereen maar wat aan. Wereldhave raakt dat niet meer. Wij gaan met ons geld gewoon naar landen die een stuk aantrekkelijker zijn”, aldus Verweij bij de presentatie van de jaarcijfers.

Wereldhave beheert een vastgoedportefeuille ter waarde van 2,3 miljard euro. Dit jaar heeft de maatschappij zeker 400 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe projecten.

Reageer op dit artikel