nieuws

Wembley-project inzet gokkende bouwvakkers

bouwbreed Premium

londen – Bouwvakkers die werken aan het Wembley-project in Londen kunnen vele duizenden euros opstrijken door te wedden dat het nieuwe stadion niet op tijd klaar zal zijn. Nu de Football Association officieel heeft toegegeven dat de eerste geplande wedstrijd, de FA cup van 13 mei, is verplaatst naar Cardiff moeten de bookmakers de gokkende bouwvakkers hun winst uitbetalen.

Volgens wedkantoor Paddy Power kwamen er vooral begin dit jaar tientallen goklustige bouwvakkers, vaak met de veiligheidshelm nog op, binnen in de dicht bij Wembley gelegen vestiging om een weddenschap af te sluiten. Paddy Power verwacht in totaal tienduizenden euro�s uit te moeten betalen. In de Engelse gokwereld is het mogelijk op vrijwel van alles te wedden, van het weer van volgend jaar mei tot de kleur van de hoed van de koningin.

Multiplex heeft in een financieel bericht aan de beurs van Sydney laten weten dat het verlies op het prestigeproject nu is opgelopen tot een kleine 250 miljoen euro. Daarvan is al 150 miljoen opgenomen in de cijfers over 2005. Eerder ging de Australische bouwgigant ervan uit dat het bij dat bedrag zou blijven, maar alleen al door het overschrijden van de opleverdatum komt daar ruim 100.000 euro per dag bij. De Football Association gaat ervan uit dat het wel augustus wordt voordat het stadion gebruikt kan worden, waardoor ook enkele grote concerten verplaatst moeten worden. Ook voor die schadepost zal de aannemer op moeten draaien. “Als we Wembley buiten beschouwing laten, dan gaat het verder goed met ons bedrijf”, aldus Multiplex.

Reageer op dit artikel