nieuws

Weeggereedschap vergt regelmatig kalibreren

bouwbreed

utrecht – Geen schade of discussies over geleverde en verrekende hoeveelheden. Twee problemen die met regelmatige kalibratie van onder meer weegbruggen en wegende vrachtwagens zijn te voorkomen. Het Delftse bedrijf Kalibra meet landelijk met eigen materieel op locatie de weegvoorzieningen en corrigeert afwijkingen. De onderneming is een afsplitsing van het Nederlands Meetinstituut en zegt een […]

utrecht – Geen schade of discussies over geleverde en verrekende hoeveelheden. Twee problemen die met regelmatige kalibratie van onder meer weegbruggen en wegende vrachtwagens zijn te voorkomen.

Het Delftse bedrijf Kalibra meet landelijk met eigen materieel op locatie de weegvoorzieningen en corrigeert afwijkingen. De onderneming is een afsplitsing van het Nederlands Meetinstituut en zegt een veelheid aan eenheden, producten en gebieden te kunnen bestrijken.

Kalibra heeft voor de controle van weegbruggen een samenwerkingsverband met controleur op de IJkwet Verispect. Het bedrijf inspecteert ook de veiligheid van arbeidsmiddelen en gereedschappen om na te gaan of ze (nog) aan Arbowet en NEN-normen voldoen.

Reageer op dit artikel