nieuws

Waterschap Vallei en Eem biedt Slowakije de helpende hand

bouwbreed

leusden – Deskundigen van het waterschap Vallei en Eem gaan Slowakije helpen met de uitvoering van de Europese Kaderrichtlijn Water. Deze richtlijn schrijft voor dat alle landen van de EU moeten zorgen voor ecologisch gezond oppervlakte- en grondwater. Waterschap Vallei en Eem is volgens een woordvoerder voor de klus gevraagd, omdat het landschap van West-Gelderland […]

leusden – Deskundigen van het waterschap Vallei en Eem gaan Slowakije helpen met de uitvoering van de Europese Kaderrichtlijn Water. Deze richtlijn schrijft voor dat alle landen van de EU moeten zorgen voor ecologisch gezond oppervlakte- en grondwater.

Waterschap Vallei en Eem is volgens een woordvoerder voor de klus gevraagd, omdat het landschap van West-Gelderland en Oost-Utrecht erg lijkt op dat in Slowakije. Ook kampt het land met veel watervervuiling door intensieve landbouw. Met dat probleem heeft Vallei en Eem veel ervaring.

In april komen Slowaakse landbouworganisaties in de Gelderse Vallei kijken welke maatregelen daar zijn genomen om de waterverontreiniging aan te pakken.

Reageer op dit artikel