nieuws

Voetgangersbrug in Eys deels ingestort

bouwbreed

EYS – Een voetgangersbrug in het Limburgse plaatsje Eys is gisterochtend gedeeltelijk ingestort nadat een vrachtwagen tegen een van de pijlers was gereden. De vrachtwagen raakte ook een ernaast gelegen spoorbrug, maar daar valt de schade mee. Dat heeft spoorbeheerder ProRail gemeld. Er zijn volgens de politie geen slachtoffers gevallen. De Wittemerweg, die onder de […]

EYS – Een voetgangersbrug in het Limburgse plaatsje Eys is gisterochtend gedeeltelijk ingestort nadat een vrachtwagen tegen een van de pijlers was gereden. De vrachtwagen raakte ook een ernaast gelegen spoorbrug, maar daar valt de schade mee. Dat heeft spoorbeheerder ProRail gemeld.

Er zijn volgens de politie geen slachtoffers gevallen. De Wittemerweg, die onder de brug doorloopt, werd afgesloten.

De spoorbrug is onderdeel van de toeristische lijn van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij. De trein rijdt voor het eerst komende zondag weer. Dat kan waarschijnlijk doorgaan, maar de stalen spoorbrugconstructie wordt eerst nog goed onderzocht, aldus ProRail.

Reageer op dit artikel