nieuws

Viertal vrij in zaak gebouwendienst

bouwbreed

brussel – In het onderzoek naar de corruptie bij de Regie der Gebouwen (de gebouwendienst van de overheid in België) heeft justitie in Brussel de vier gearresteerde directeuren van Barko Construction in Aalst en B&P Elektro in Ninove op vrije voeten gesteld. Het viertal heeft bekend topbaas Evenpoel van de gebouwendienst en verschillende van zijn ambtenaren […]

brussel – In het onderzoek naar de corruptie bij de Regie der Gebouwen (de gebouwendienst van de overheid in België) heeft justitie in Brussel de vier gearresteerde directeuren van Barko Construction in Aalst en B&P Elektro in Ninove op vrije voeten gesteld. Het viertal heeft bekend topbaas Evenpoel van de gebouwendienst en verschillende van zijn ambtenaren in ruil voor overheidsopdrachten te hebben omgekocht met geld, geschenken, dure etentjes en snoepreisjes naar het buitenland. Ook mochten ze voor de opdrachten die ze toegespeeld kregen, buitensporig hoge kosten in rekening brengen bij de gebouwendienst, soms tot driemaal de werkelijke kosten. De bedrijven voerden ook werken uit bij de ambtenaren thuis. Momenteel zitten er behalve de baas van de gebouwendienst, die elke betrokkenheid bij het corruptieschandaal blijft ontkennen, nog vier ambtenaren en twee bedrijfsleiders van bouwbedrijven uit Schoten en Zele in de cel. Twee van deze ambtenaren hebben inmiddels ook al gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Reageer op dit artikel