nieuws

Verdriedubbelde winst voor Strukton in 2005

bouwbreed

utrecht – Strukton heeft vorig jaar zijn winst verdriedubbeld tot 36,4 miljoen euro. De onderneming voerde de omzet met 14,5 procent op tot 824 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Gerrit Witzel heeft ambitieuze plannen met zijn bedrijf. Vorige week lijfde het concern al wegenbouwer Reef uit Oldenzaal in maar dat is niet genoeg.De barrière van een miljard euro omzet is het volgende doel van de Utrechters. Na het nemen van die horde stoot de onderneming door naar de nationale topvijf.

“In 2005 hebben we sterk ingezet op kennis en techniek. Dit geeft ons een sterk profiel in de sinds 2002 sterk veranderde markt”, aldus Witzel.

Strukton vindt in toenemende mate in het buitenland erkenning. De topman is dan ook bijzonder in zijn nopjes over de sterke groei van de buitenlandse railactiviteiten.

Strukton kijkt terug op een jaar waarin goede voortgang werd gemaakt met de aanleg van het spoor en de bovenleiding van de Betuweroute. Hard werd ook gewerkt aan een efficiëntieslag die een verlaging opleverde van de onderhoudskosten aan het spoor. Terugdringing van het aantal treindienstaantastende onregelmatigheden, in het jargon TAO�s genoemd, leverde een grotere beschikbaarheid van het spoor op.

De divisie Civiele Bouw profiteerde van enkele grote aflopende projecten. In de huidige markt staan de prijzen echter onder druk. Specialist in de publiek-private samenwerking Integrale Projecten haalde baanbrekend de renovatie van het ministerie van Financiën binnen. Bouw & Vastgoed stond onder druk.

Door de voltooiing van enkele grote projecten kromp de orderportefeuille medio 2005 met 175 miljoen tot een miljard euro. Het aantal medewerkers stabiliseerde zich op 3640.

Reageer op dit artikel