nieuws

Vathorst krijgt betere infrastructuur

bouwbreed Premium

utrecht – De provincie Utrecht en gemeente Amersfoort hebben een overeenkomst getekend, waarin de provincie ruim 11 miljoen euro bijdraagt aan verbetering van de infrastructuur van Vathorst. Met deze verkeersafspraak krijgen auto, fiets en openbaar vervoer kans op een betere ontsluiting in de nieuwbouwwijk. Bijvoorbeeld met een alternatieve verkeersontsluiting voor Hoevelaken, een nieuwe aansluiting van […]

utrecht – De provincie Utrecht en gemeente Amersfoort hebben een overeenkomst getekend, waarin de provincie ruim 11 miljoen euro bijdraagt aan verbetering van de infrastructuur van Vathorst.

Met deze verkeersafspraak krijgen auto, fiets en openbaar vervoer kans op een betere ontsluiting in de nieuwbouwwijk. Bijvoorbeeld met een alternatieve verkeersontsluiting voor Hoevelaken, een nieuwe aansluiting van Vathorst en Corlaer (Nijkerk) op de A28 en een nieuwe (fiets)tunnel onder de A28.

De afspraak is een verdere uitwerking van de �Verkeersovereenkomst Vathorst� die in december 2000 gesloten is tussen de gemeenten Amersfoort en Nijkerk, het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), de provincies Utrecht en Gelderland en Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel