nieuws

Urk geeft bouwbedrijven aan bij kartelpolitie

bouwbreed Premium

urk – De gemeente Urk beschuldigt vier plaatselijke bouwbedrijven ervan verboden vooroverleg te hebben gevoerd bij de aanbesteding van bouwwerkzaamheden aan een bestaande sporthal.

Het gemeentebestuur heeft inmiddels aangifte gedaan van de recente bouwfraude bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), aldus de woordvoerder van Urk. Vooralsnog is nog niets vernomen van de kartelwaakhond.

NMa-woordvoerder Barbara Roest wil “bevestigen noch ontkennen” dat de zaak in behandeling is bij de mededingingsautoriteit. “Wij doen nooit uitspraken over onderzoeken, dus ook in dit geval niet.”

Urk kwam het illegaal vooroverleg op het spoor toen bij de aanbesteding van de sporthal de prijzen van de bouwers fors boven de raming van de gemeente lagen. “Tijdens een gesprek met de bedrijven is ons duidelijk geworden dat ze vooroverleg hadden gevoerd”, aldus de woordvoerder.

De aanbesteding is daarop ongeldig verklaard. Bij een nieuwe ronde kwam een prijs uit de bus die wel binnen de begroting viel. Bouwbedrijf CHK Bouw voert de uitbreiding van de huidige sporthal aan De Noord nu uit. “De vier verdachte ondernemingen zijn niet betrokken bij de opdracht. Zij mochten ook niet meedoen aan de nieuwe aanbestedingsprocedure”, aldus de gemeentezegsman.

Reageer op dit artikel