nieuws

Uitgraven tiende boog Servaasbrug hervat

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – Het uitgraven van de tiende boog van de Maastrichtse Servaasbrug is hervat. De werkzaamheden moesten herhaaldelijk worden opgeschort, omdat de situatie in de ondergrond onbekend is. Ook mag de waterkering voor de Maas niet worden aangetast en moet verzakking van een kiosk op de brug worden voorkomen. De bouwkundige toestand van de dertiende-eeuwse […]

MAASTRICHT – Het uitgraven van de tiende boog van de Maastrichtse Servaasbrug is hervat. De werkzaamheden moesten herhaaldelijk worden opgeschort, omdat de situatie in de ondergrond onbekend is. Ook mag de waterkering voor de Maas niet worden aangetast en moet verzakking van een kiosk op de brug worden voorkomen.

De bouwkundige toestand van de dertiende-eeuwse boog is belabberd. Dat maakt het vertimmeren en verbouwen van de boog moeilijk, temeer omdat de Servaasbrug druk wordt gebruikt en zeker met carnaval een zwaar gewicht moet dragen.

Daarom wordt de weg over de brug nu versmald. De tiende boog wordt uitgegraven en ondertunneld om een doorgang te vormen als onderdeel van een wandelroute langs de Maas. Het werk gaat in totaal 900.000 euro kosten, waar drie jaar geleden 600.000 euro begroot was. Het verschil zit hem in onvoorziene omstandigheden, aldus de gemeente. Het werk moet nog voor de lente klaar zijn.

EINDE BERICHT

Reageer op dit artikel