nieuws

Snel nieuw onderzoek naar epc-verlaging

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) laat nieuw onderzoek verrichten naar de mogelijke problemen van de verlaging van de energieprestatiecoëfficiënt (epc) naar 0,8 voor binnenstedelijke nieuwbouw. In de commissie die het onderzoek gaat begeleiden zal zij zowel voor- als tegenstanders van de epc-verlaging opnemen. Het onderzoek dat voor 1 mei afgerond moet zijn, moet duidelijkheid […]

den haag – Minister Dekker (VROM) laat nieuw onderzoek verrichten naar de mogelijke problemen van de verlaging van de energieprestatiecoëfficiënt (epc) naar 0,8 voor binnenstedelijke nieuwbouw. In de commissie die het onderzoek gaat begeleiden zal zij zowel voor- als tegenstanders van de epc-verlaging opnemen.

Het onderzoek dat voor 1 mei afgerond moet zijn, moet duidelijkheid geven of de nieuwe energieprestatienorm ook echt voor problemen zorgt bij nieuwbouwprojecten in de binnenstad, zoals de grote steden en Neprom beweren.

De Kamer vindt dat gemeenten gemotiveerd moeten kunnen afwijken als zij op problemen stuiten. Dekker weigert tot op heden die uitzondering op te nemen, maar toonde zich afgelopen week in een debat in de Kamer wel bereid een aanvullend onderzoek te doen.

Reageer op dit artikel