nieuws

Scheidingswanden Interwand tot 15 procent duurder

bouwbreed

eibergen – Interwand verhoogt zijn prijzen voor scheidingswanden met 10 tot 15 procent. De onderneming uit Eibergen ziet zich gedwongen tot de ingreep om de rentabiliteit weer op een acceptabel niveau te brengen.

Directeur Jur van Herwerden heeft de afgelopen jaren tal van concurrenten in de problemen zien raken. In de branche werd – volgens opgaven aan de Kamers van Koophandel – rond de eeuwwisseling een kleine 4 procent winst gemaakt. Het rendement verkeerde echter afgelopen jaren in 3 tot 4 procent verlies. “Een onhoudbare situatie. Investeringen in productvernieuwing zijn dan ook onmogelijk”.

Volgens Van Herwerden presteerde zijn bedrijf (met vestigingen in Eibergen en Neede) in de dalperiode beter dan de collega�s. Twee reorganisaties ten koste van enkele tientallen banen werden doorgevoerd. Afgelopen jaar haalde de onderneming met 135 medewerkers 20 miljoen euro uit de markt.

Interwand geeft toe afgelopen jaren op grote projecten verlies te hebben geleden. De overcapaciteit dwong ver onder de kostprijs te leveren. Wie werk wilde hebben, kon de fors gestegen prijzen van aluminium, staal, glas en energie niet compenseren.

Volgens Van Herwerden gloort een nieuw evenwicht tussen vraag en aanbod. Door het aantrekken van de markt denkt Interwand eindelijk de gestegen materiaalkosten in de kosten te kunnen doorberekenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels