nieuws

Sanering vervuilde grond Coevorden kost 4,5 miljoen euro

bouwbreed

coevorden – Het saneren van het terrein van de voormalige gasfabriek in Coevorden, een van de ernstigste verontreinigingen in Drenthe, kost 4,5 miljoen euro. De kosten zijn verdeeld tussen voormalig terreinbeheerder Rendo en diverse overheden. Rendo betaalt 2,25 miljoen, het ministerie van VROM 1,85 miljoen en de gemeente Coevorden 150.000 euro. De provincie neemt 250.000 […]

coevorden – Het saneren van het terrein van de voormalige gasfabriek in Coevorden, een van de ernstigste verontreinigingen in Drenthe, kost 4,5 miljoen euro. De kosten zijn verdeeld tussen voormalig terreinbeheerder Rendo en diverse overheden. Rendo betaalt 2,25 miljoen, het ministerie van VROM 1,85 miljoen en de gemeente Coevorden 150.000 euro. De provincie neemt 250.000 euro voor haar rekening. De bijdrage van Rendo bestaat deels uit de uitvoering van voorbereidende werkzaamheden, zoals het verplaatsen van gasontvangst- en verdeelstation. Sita Remediation heeft de bodemsanering inmiddels afgerond. Het grondwater wordt momenteel gereinigd met chemische oxidatie. In 2010 moet de sanering klaar zijn.

Reageer op dit artikel