nieuws

Renovatie Bossche flats kost 20 miljoen

bouwbreed

den bosch – BrabantWonen gaat in de wijk Kruiskamp in Den Bosch 315 woningen, verdeeld over vijf flatgebouwen, ingrijpend renoveren. Met die renovatie is een investering van 20 miljoen euro gemoeid. De woningcorporatie begint in april en verwacht ongeveer tweeënhalf jaar bezig te zijn met de werkzaamheden. In die tijd blijven de flats bewoond. Elke […]

den bosch – BrabantWonen gaat in de wijk Kruiskamp in Den Bosch 315 woningen, verdeeld over vijf flatgebouwen, ingrijpend renoveren. Met die renovatie is een investering van 20 miljoen euro gemoeid. De woningcorporatie begint in april en verwacht ongeveer tweeënhalf jaar bezig te zijn met de werkzaamheden. In die tijd blijven de flats bewoond.

Elke woning krijgt een aparte verwarmingsketel en de badkamers, keukens en toiletten worden vernieuwd. Ook aan buitenkant van de flats moet veel gebeuren, zoals isolatie van de gevels, schilderwerk, vervangen van buitenspouwbladen, puien en balkon- en galerijhekken en betonreparaties.

De flatgebouwen krijgen verder een tweede lift. Hoewel BrabantWonen ook nadrukkelijk heeft gekeken naar alternatieve opties, zoals sloop en nieuwbouw, is toch besloten te renoveren. Wat daarbij zwaar weegt is dat er door de vele herstructureringsprojecten weinig plaats is om bewoners tijdelijk elders in Den Bosch te huisvesten.

Reageer op dit artikel