nieuws

Redufloor isoleert contactgeluid zwevende dekvloer

bouwbreed Premium

heeswijk-dinther – Redumax uit Heeswijk-Dinther introduceert Redufloor; een akoestisch membraan als contactgeluidsisolerende laag in zwevende dekvloeren. De akoestische prestaties zijn conform de hoogste twee klassen uit NEN 1070.

Het Redufloor-membraan bestaat uit een non-woven polyether, een vloeistofdichte kern met geluidsreducerende additieven en een polypropyleen toplaag.

Het materiaal is te gebruiken op een uitvlaklaag of een gladde draagvloer zonder leidingen. Door de geringe dikte van 8 millimeter zijn vanaf een hoogte van 48 millimeter goede akoestische dekvloeren te maken, meldt Redumax. In combinatie met dunne verwarmingssystemen kan in deze hoogte ook vloerverwarming worden aangelegd.

Redufloor is mechanisch sterk; er is weinig kans op beschadiging tijdens de aanleg. De waterdichte eigenschappen maken extra afdekfolies overbodig. Het materiaal biedt daarom een prima uitgangspositie voor dekvloeren van gegoten mortel, meent de producent.

Alle voorkomende vloerverwarmingssystemen kunnen erop worden bevestigd. Met een �hot-melt�-verlijming zijn de montageprofielen of zelfklevende noppenplaten van het vloerverwarmingssysteem zodanig te bevestigen dat opdrijven niet kan plaatsvinden. Het membraan zit op rollen van 10 meter lengte bij 100 centimeter breedte. De overlap is 5 centimeter, zodat de werkende breedte 95 centimeter is. Het gewicht is 2,4 kilogram per vierkante meter. De dampdichtheid is 100.000 µ.

Voor projecten waar een nog dunnere opbouw gewenst is of waarbij mindere akoestische prestaties nodig zijn (klasse 2 en 3 uit NEN 1070) is Redufloor Economic een optie. Deze goedkopere variant heeft een dikte van 6,5 millimeter.

Zelfklevende noppenplaat.

Redufloor is mechanisch sterk.

Reageer op dit artikel