nieuws

Project Mahler 4 op Zuidas krijgt langzaam vorm

bouwbreed

AMSTERDAM – Langzaamaan krijgt het Mahler 4-project op de Amsterdamse Zuidas zijn definitieve vorm. Op dit moment werken staalvlechters aan de enorme matten wapening in de vloeren van de tweede helft van de gigantische parkeergarage onder het kantorenpark. Ook wordt er hard gewerkt aan de opvallende gebouwen.

Vorig jaar werden het SOM en het Toyo Ito gebouw al opgeleverd met de advocaten van Houthoff Buruma als belangrijkste huurders, evenals Viñoly, met de opvallende uitsparingen aan de buitenkant. Inmiddels is begonnen met de derde en laatste fase van het ambitieuze project.

Mahler 4 is een deelproject op de Zuidas. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door het ABN Amro-hoofdkantoor en ligt pal aan de A10. Verder naar het westen ligt de bekende skischoen van ING.

Onder de negen gebouwen die samen Mahler 4 vormen, ligt een parkeergarage in drie lagen met plek voor 1950 auto�s. De eerste helft is al in gebruik.

In de komende twee jaar verrijzen op Nederlands duurste kantorenlocatie nog meer kantoorkolossen van de hand van architecten van naam. Van oost naar west zetten Erick van Egeraat, Ben van Berkels UN studio, Foreign Office Architects en Bosch Architecten nog kantoorgebouwen langs de A10. De Architecten Cie tekende het enige woongebouw in het gebied. Vesteda gaat er luxe appartementen verhuren en er worden ook twintig woningen te koop aangeboden aan particulieren.

De bouw ligt behoorlijk op schema. In 2007 zullen de gebouwen in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel