nieuws

Plieger breidt uit na forse kapitaalinjectie

bouwbreed

Joost Zwagazaltbommel – Plieger, groothandel in sanitair, centrale verwarming en installatiemateriaal, is voor 50 procent in handen gekomen van de Duitse branchegenoot Cordes & Graefe. Dat heeft Plieger gisteren bekendgemaakt.

De onderneming uit Zaltbommel heeft aansluiting gezocht bij C&G om haar expansieplannen in Nederland versneld te kunnen realiseren. Onderdeel van de transactie is een forse investering van C&G in Plieger, waardoor het kapitaal van het bedrijf wordt verdubbeld. Volgens president-directeur B. Plieger zal hecht worden samengewerkt met C&G, maar blijft Plieger wel op eigen benen staan. “Wij deden het als zelfstandig familiebedrijf uitstekend, maar door de nauwe samenwerking kunnen wij onze plannen versneld uitvoeren”, aldus Plieger. “We hebben al 38 vestigingen in Nederland, maar kunnen nu dat aantal op korte termijn verder uitbreiden om zo overal onze klanten van nog dichterbij te bedienen.”

Plieger zegt “zeer tevreden” te zijn met de overeenkomst. Vooral ook omdat de logistieke dienstverlener verder verbeterd kan worden. Bovendien kan Plieger profiteren van de kennis en kunde van C&G en diens sterke marktpositie. Het Duitse concern geldt in Europa als een van de grootste groothandelaren op het gebied van sanitair, cv en elektro.

Plieger, dat in 2004 een omzet boekte van bijna 200 miljoen euro, gaat ook in zee met het grotere C&G met het oog op de toenemende consolidatie in Europa, zegt de directievoorzitter.

“Het is verstandig nu aansluiting te zoeken bij een groter geheel”, aldus Plieger. “Dat is gelukt met behoud van zelfstandigheid. We kunnen daardoor de continuïteit van de onderneming op lange termijn zekerstellen, zonder dat onze medewerkers er nadelen van ondervinden. Integendeel, de werkgelegenheid zal zelfs toenemen.”

Vanuit thuishaven Bremen laat C&G-directeur K. Hollweg weten ervan overtuigd te zijn dat de samenwerking een succes zal worden. “Niet alleen omdat wij samen veel sterker staan, maar vooral ook omdat wij elkaar al heel lang kennen”, aldus Hollweg. “Wij ondersteunen de strategie van Plieger geheel en kunnen die samen sneller uitvoeren.”

De huidige directie van Plieger blijft in stand. De raad van commissarissen wordt uitgebreid met twee directieleden van C&G.

Reageer op dit artikel