nieuws

Onenigheid over Heerlense school

bouwbreed

heerlen – De gemeenteraad van Heerlen heeft opnieuw geen besluit genomen over de nieuwbouw van een groot scholencomplex van het Arcus-college. Daarmee dreigt de vmbo-school zelfs helemaal uit Heerlen te verdwijnen. De school wil de nu versnipperde afdelingen samenbrengen in één nieuwbouw. Reden is onder meer de vestiging van een dag- en nachtopvang voor zwervers […]

heerlen – De gemeenteraad van Heerlen heeft opnieuw geen besluit genomen over de nieuwbouw van een groot scholencomplex van het Arcus-college. Daarmee dreigt de vmbo-school zelfs helemaal uit Heerlen te verdwijnen.

De school wil de nu versnipperde afdelingen samenbrengen in één nieuwbouw. Reden is onder meer de vestiging van een dag- en nachtopvang voor zwervers en junks in de binnenstad naast schoolgebouwen van Arcus. De school vindt dat leerlingen, met name de meisjes, daardoor gevaar lopen.

B en W wilden de nieuwbouw (kosten 70 miljoen euro) naast natuurgebied Terworm aan de Valkenburgerweg. Maar de raad vreest aantasting van het natuurgebied en bovendien moeten dan nieuwe wegen worden aangelegd. Dus zei de raad �nee� tegen het voorstel van B en W. Alternatief is een bouwplek in de binnenstad. Maar daar is voor Arcus geen denken aan: het regionale opleidingscentrum wil zijn leerlingen niet mengen met de talloze junks en dealers die door het centrum rondlopen. Er is nu een patstelling ontstaan, de school dreigt zelfs met vertrek uit Heerlen.

Reageer op dit artikel