nieuws

Onderzoek naar fietsbrug over IJssel

bouwbreed

zwolle – De gemeente Zwolle gaat in samenspraak met de gemeente Hattem een onderzoek verrichten naar de bouw van een nieuwe fietsbrug over de IJssel. Beide gemeenten willen dat de nieuwe fietsbrug wordt geïntegreerd in de nieuwe spoorbrug voor de Hanzelijn. De snelle fietsverbinding tussen Zwolle en Hattem heeft alleen meerwaarde als er een goede […]

zwolle – De gemeente Zwolle gaat in samenspraak met de gemeente Hattem een onderzoek verrichten naar de bouw van een nieuwe fietsbrug over de IJssel. Beide gemeenten willen dat de nieuwe fietsbrug wordt geïntegreerd in de nieuwe spoorbrug voor de Hanzelijn.

De snelle fietsverbinding tussen Zwolle en Hattem heeft alleen meerwaarde als er een goede aansluiting op het bestaande fietspadennet mogelijk is. In Hattem is deze aansluiting reeds aanwezig. Hattem spreekt de voorkeur uit van een spoorverbinding via een tunnel onder de IJssel. In dat geval zou het fietspad ernaast kunnen worden gelegd.

Reageer op dit artikel