nieuws

Ondernemersklimaat Limburg het beste

bouwbreed Premium

amsterdam – Limburg is de beste provincie voor ondernemers. De provincie scoort onder meer goed op het gebied van bereikbaarheid, investeringsklimaat en succes en tevredenheid van de ondernemers. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Graydon. De provincie Zuid-Holland scoort het slechtst. Graydon heeft zeshonderd ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf naar hun belevingen gevraagd. […]

amsterdam – Limburg is de beste provincie voor ondernemers. De provincie scoort onder meer goed op het gebied van bereikbaarheid, investeringsklimaat en succes en tevredenheid van de ondernemers. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Graydon. De provincie Zuid-Holland scoort het slechtst.

Graydon heeft zeshonderd ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf naar hun belevingen gevraagd. De antwoorden zijn gecombineerd met statistische gegevens.

Zeeland gaat volgens het onderzoek het best om met debiteurenbeheer. De Friese ondernemers zijn het meest tevreden als het gaat om het ondernemersklimaat. In Noord-Brabant en Zuid-Holland is de economische dynamiek het best. Friesland (2) en Zeeland (3) volgen Limburg op de voet. Flevoland (10) en Noord-Holland (11) eindigden in de ranglijst net boven Zuid-Holland. Die provincie scoort matig tot onvoldoende op vrijwel alle beleidsterreinen, maar met name op het gebied van financiën, debiteurenbeheer, zakelijk handelen en het faillissementsrisico. Graydon concludeert uit de peiling dat het goed zou zijn als ondernemers en hun medewerkers en gezinnen zich zouden vestigen in minder dichtbevolkte provincies. Niet veel ondernemers zijn daartoe bereid. Daarom moeten de provincies volgens Graydon zich beter presenteren en ondernemers lokken met fiscale voordelen.

Reageer op dit artikel