nieuws

Nyenrode succesvol bij werven studiebeurzen

bouwbreed Premium

breukelen – De Nyenrode Business Universiteit heeft via het bedrijfsleven zestig beurzen binnengehaald. Onder de sponsors zijn de bouwmaterialenleveranciers Stiho en CRH.

De beurzen die in vijf maanden bij elkaar zijn gebracht, bieden evenzoveel studenten de mogelijkheid om een masterstudie bedrijfskunde of een opleiding Master of Business Administration te volgen. Elke beurs bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. De masterstudenten worden begeleid door een mentor van het bedrijf dat de beurs verstrekt. Kandidaten voor een beurs moeten een toets doen.

Die bestaat onder meer uit een persoonlijkheidstest, het schrijven van een businessplan en een mondelinge presentatie over ondernemerschap.

“Dat de bereidwilligheid van het bedrijfsleven om deel te nemen zo groot zou zijn, had ik eerlijk gezegd niet verwacht”, aldus D. van de Beek, voorzitter van initiatiefnemer het Nyenrode Fonds en oud-voorzitter van het VSB Fonds. “Veel bedrijven zien in het programma een nieuwe, relatief goedkope vorm van recruitment, waardoor ze al in een heel vroeg stadium in contact komen met jong talent. In de dreigende War for Talent is 10.000 euro voor een vruchtbaar contact en toegang tot het Nyenrode-netwerk een slimme investering.”

De wervingsactie duurt tot 1 maart. Tot dan kunnen bedrijven en instellingen beurzen beschikbaar stellen. Daarna is het voor studenten nog mogelijk om zich op de fondsen in te schrijven.

Het werven van beurzen via het bedrijfsleven maakt deel uit van de viering van het zestigjarig bestaan van Nyenrode. Het instituut leidt onder meer op tot master bedrijfskunde, rechten en accountancy.

Reageer op dit artikel