nieuws

Noordoostpolder pleit voor aanleg nieuwe brug

bouwbreed

noordoostpolder – De gemeente Noordoostpolder heeft bij de provincie nadrukkelijk gepleit voor de aanleg van een Vollenhoverbrug tussen het oude en het nieuwe land. De brug over het Kadoeler/Vollenhovermeer is zestig jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen voor verkeersveiligheid. Op dit moment worden verkenningen uitgevoerd voor de lange en korte termijn. Voor […]

noordoostpolder – De gemeente Noordoostpolder heeft bij de provincie nadrukkelijk gepleit voor de aanleg van een Vollenhoverbrug tussen het oude en het nieuwe land. De brug over het Kadoeler/Vollenhovermeer is zestig jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen voor verkeersveiligheid.

Op dit moment worden verkenningen uitgevoerd voor de lange en korte termijn. Voor de korte termijn zet de provincie Flevolandlapmiddelen in om de verkeersveiligheid te garanderen. Voor de lange termijn denkt ze aan vervanging van de brug. Nog dit jaar wordt daar een studie naar verricht.

Voor de nieuwe brug wordt gedacht aan een basculebrug in combinatie met twee betonnen aanbruggen.

Reageer op dit artikel