nieuws

Nieuwe toekomst voor bouwstrook Kerkehout

bouwbreed

wassenaar – Na jarenlange onzekerheid is duidelijk wat er gaat gebeuren met de bouwstrook langs de Rijksstraatweg in de Wassenaarse wijk Kerkehout. Schouten De Jong Projectontwikkeling en Rabo Vastgoed gaan de strook samen herontwikkelen. Er komen in totaal 46 woningen.

Het plan is ontworpen door Nowotny Architecten uit Rotterdam. Het bestaat uit 28 appartementen en achttien grondgebonden woningen met souterrain en ondergrondse parkeergelegenheid. Het geluidsscherm langs de Rijksstraatweg wordt doorgetrokken en de tuin van de nabijgelegen begraafplaats wordt opgeknapt.

Het plan wordt in bouwteamconstructie uitgewerkt, met als aannemer Bouw- en aannemingsbedrijf J. Schouten. Adviseur constructies is Datema uit Woudenberg en Wolf Dikken Adviseurs uit Wateringen neemt de installaties voor zijn rekening.

Nu Wassenaar de gronden heeft doorverkocht aan de projectontwikkelaars, komt er een eind aan de onzekerheid over wat er gaat gebeuren met de bouwstrook langs de Rijksstraatweg. De grond was eerst eigendom van het consortium Project Rijksstraatweg dat in januari 2002 failliet ging. De gemeente heeft kort na het faillissement op de gronden het wettelijk voorkeursrecht gevestigd om maximaal grip te houden op de ontwikkelingen in het gebied.

In februari 2005 besloot Wassenaar de zeventig jaar oude leegstaande panden zelf te slopen. Ze waren het mikpunt van vandalisme en de wijk verpauperde meer en meer. De onderhandelingen tussen de gemeente en de curator in het faillissement, mr. B. Tideman, en de grootste schuldeiser, Fortis Bank, zijn recentelijk succesvol afgerond. De gemeente heeft de gronden aangekocht van de curator en direct weer doorverkocht.

De bouw van de woningen start in oktober, waarop ze eind 2007 kunnen worden opgeleverd. De aanneemsom bedraagt 7,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel