nieuws

Nieuwe ontgasser van Spirotech

bouwbreed

utrecht – De oplossing voor het ontgassen van lagetemperatuursystemen als warmtepompinstallaties en vloerverwarmingen, noemt Spirotech zijn automatische vacuümontgasser. Deze Spirovent �lucht superior S3� is bedoeld voor verwarmings- en koelinstallaties tot 10 kubieke meter en 3,5 bar. Het systeem houdt ook conventionele systemen met meer dan 2 bar druk boven de ketel/koeler vrij van lucht. Zulke […]

utrecht – De oplossing voor het ontgassen van lagetemperatuursystemen als warmtepompinstallaties en vloerverwarmingen, noemt Spirotech zijn automatische vacuümontgasser. Deze Spirovent �lucht superior S3� is bedoeld voor verwarmings- en koelinstallaties tot 10 kubieke meter en 3,5 bar. Het systeem houdt ook conventionele systemen met meer dan 2 bar druk boven de ketel/koeler vrij van lucht. Zulke installaties bedienen bijvoorbeeld kantoren, appartementgebouwen en scholen. De leverancier uit Helmond levert het toestel inclusief een voorziening voor automatisch bijvullen met ontgast water. De S3 gebruikt een doorontwikkeling van Spirotechs vacuümontgastechniek.

Het apparaat komt alleen in bedrijf wanneer dat echt nodig is. Een afleesscherm waarschuwt tijdig voor lekkages. De S3 voorkomt storende geluiden en vergemakkelijkt het inregelen. Circuits hoeven niet meer handmatig ontlucht. Ook op hogere etages wordt voldoende afgegeven. De S3 voorkomt ook corrosie van leidingen en componenten en vroegtijdige slijtage aan bijvoorbeeld regelventielen en pompen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels