nieuws

Nederlands ontwerp kansrijk in Reykjavik

bouwbreed

rotterdam – Een groep Nederlandse ontwerpbureaus mag meedingen naar de ontwerpopdracht voor de uitbreiding van de Universiteit van Reykjavik. Team-RU bestaat uit BroekBakema, Sputnik, Juurlink & Geluk en adviseur M3V. Het gaat om het ontwerp van een nieuw universiteitsgebouw, een campus en landschapselementen. Uit in totaal 35 inzendingen zijn vijf teams geselecteerd, waaronder de Nederlanders. […]

rotterdam – Een groep Nederlandse ontwerpbureaus mag meedingen naar de ontwerpopdracht voor de uitbreiding van de Universiteit van Reykjavik. Team-RU bestaat uit BroekBakema, Sputnik, Juurlink & Geluk en adviseur M3V. Het gaat om het ontwerp van een nieuw universiteitsgebouw, een campus en landschapselementen.

Uit in totaal 35 inzendingen zijn vijf teams geselecteerd, waaronder de Nederlanders. Concurrenten komen uit Finland, Denemarken en de Verenigde Staten. Volgens een woordvoerder van Sputnik is het een meervoudige opdracht en hebben de opdrachtgevers daarom vooral gekeken naar de ervaring en de samenstelling van de teams. De uitslag van de competitie wordt in mei 2006 verwacht. In het eerste kwartaal van 2009 moet het project worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel