nieuws

Nanocoating RiNano vermindert onderhoud

bouwbreed Premium

den haag – Systeembouwer Rittal werkt koelingen af met nanomateriaal. De bekleding voorkomt dat de condensors vervuild raken door olie en stof. Rittal voorziet alle wand- en dakkoelingen met een vermogen van 300 tot 4000 watt af met dit zogeheten RiNano. Vooral de industrie toont inmiddels veel interesse voor deze ontwikkeling. Koelingen verliezen door vervuiling […]

den haag – Systeembouwer Rittal werkt koelingen af met nanomateriaal. De bekleding voorkomt dat de condensors vervuild raken door olie en stof. Rittal voorziet alle wand- en dakkoelingen met een vermogen van 300 tot 4000 watt af met dit zogeheten RiNano.

Vooral de industrie toont inmiddels veel interesse voor deze ontwikkeling. Koelingen verliezen door vervuiling na verloop van tijd 30 tot 50 procent van hun vermogen. Ook koelingen met een coating uit RiNano moeten ook regelmatig schoongemaakt.

Reageer op dit artikel