nieuws

Minaret nieuwe Westermoskee toch 42 meter

bouwbreed

amsterdam – De minaret van de nog te bouwen Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wordt toch 42 meter hoog. Bewoners liepen in december nog te hoop tegen de hoogte van de gebedstoren. Toen is afgesproken dat een arbitragecommissie zich over de hoogte zou buigen en een voor alle partijen bindende uitspraak zou doen. […]

amsterdam – De minaret van de nog te bouwen Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wordt toch 42 meter hoog. Bewoners liepen in december nog te hoop tegen de hoogte van de gebedstoren. Toen is afgesproken dat een arbitragecommissie zich over de hoogte zou buigen en een voor alle partijen bindende uitspraak zou doen. Die commissie oordeelt nu dat “een lagere minaret wel degelijk afbreuk doet aan de compositie van het geheel.”

De moskee op het voormalige Riva-terrein wordt de grootste van Europa. Ernaast komen 111 huurwoningen, ruim 2000 vierkante meter bedrijvigheid en een ondergrondse parkeergarage

Reageer op dit artikel