nieuws

Miljoenen voor bouw in Hoogeveen

bouwbreed

HOOGEVEEN – De gemeente Hoogeveen trekt 3,5 miljoen euro uit voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp Nieuwlande. Het centrum moet onderdak bieden aan twee basisscholen, een dorpshuis, sportverenigingen, een kinderopvang en een peuterspeelzaal. In mei 2003 kwamen de plannen voor het eerst op tafel. Inmiddels is het haalbaarheidsonderzoek afgerond en […]

HOOGEVEEN – De gemeente Hoogeveen trekt 3,5 miljoen euro uit voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp Nieuwlande. Het centrum moet onderdak bieden aan twee basisscholen, een dorpshuis, sportverenigingen, een kinderopvang en een peuterspeelzaal.

In mei 2003 kwamen de plannen voor het eerst op tafel. Inmiddels is het haalbaarheidsonderzoek afgerond en volgt het op elkaar afstemmen van de belangen. De gemeente is ook bereid de grondopbrengsten van de oude locaties in het dorp toe te voegen aan de 3,5 miljoen.

In Hoogeveen zelf zullen over anderhalf jaar een paar stevige woontorens verrijzen. In dit project, waarbij de appartementen �Maas� en �Waal� zijn gedoopt, werken projectontwikkelaar Bemog uit Zwolle en Woonconcept Vastgoed uit Meppel samen. Op een al jarenlang braakliggend terrein komen 21 koop- en 22 huurappartementen, verdeeld over acht woonlagen. Een eerder project op die plek, La Colonnade, mislukte vanwege de veel te hoge prijzen.

Reageer op dit artikel