nieuws

Liebherr rijdt nieuwe vijfasser LTM 1160-5.1 voor

bouwbreed

den haag – Met de nieuwe LTM 1160-5.1 rijdt Liebherr de opvolger voor van de LTM 1150-5.1 De zesdelige giek van deze 160 tonner telescopeert tot 62 meter en draagt in de hoogste stand nog 11,5 ton. Dat maakt deze kraan een goede hulp bij de montage van torenkranen, vindt de fabrikant.

Met een hulpgiek komt de machine 93 meter hoog en 70 meter ver. De hulpgiek kan hydraulisch onder last tot 45 graden met de hoofdgiek worden versteld. De vijfasser draagt tot 46,5 ton aan ballast. Bij een aslast van 12 ton en een totaalgewicht van 60 ton vervoert de kraan 6,5 ton ballast mee over de weg. Het onderstel is 12,3 meter lang en heeft mede door de achterasbesturing een draaicirkel van 10,6 meter. De snelheid bepaalt de stuurhoek van de achterassen. Liebherr maakte alle assen sturend. De wielen zijn voorzien van drukbediende schijfremmen. In de onderwagen draait een eigen zescilinder turbodiesel met een vermogen van 370 kilowatt; in de bovenwagen genereert een viercilinder dieselmotor 145 kilowatt. Voor elke kraanbeweging reserveerde de fabrikant een eigen hydraulische pomp zodat de machine gelijktijdig verschillende functies kan uitvoeren.

Reageer op dit artikel