nieuws

Legionellabacterie in twaalf gevangenissen

bouwbreed

den haag – Gevangenissen doen te weinig om besmetting van het water met de legionellabacterie te voorkomen. De VROM-Inspectie heeft in twaalf inrichtingen de gevaarlijke bacterie aangetroffen. Voor zover bekend zijn er geen mensen ziek geworden door deze besmetting. De dienst heeft in totaal onder 105 gevangenissen een enquête gehouden. De Rijksgebouwendienst, eigenaar van 85 […]

den haag – Gevangenissen doen te weinig om besmetting van het water met de legionellabacterie te voorkomen. De VROM-Inspectie heeft in twaalf inrichtingen de gevaarlijke bacterie aangetroffen.

Voor zover bekend zijn er geen mensen ziek geworden door deze besmetting. De dienst heeft in totaal onder 105 gevangenissen een enquête gehouden.

De Rijksgebouwendienst, eigenaar van 85 van de onderzochte gevangenissen, heeft inmiddels maatregelen getroffen. De VROM-Inspectie zal in het tweede kwartaal controleren of de situatie in de inrichtingen is verbeterd.

Eigenaren van bijvoorbeeld ziekenhuizen, zwembaden, gevangenissen en asielzoekerscentra, zijn verplicht maatregelen te nemen om besmetting te voorkomen. Bovendien moeten ze het leidingwater periodiek controleren.

De meest bekende legionella-uitbraak is die op de West-Friese Flora in Bovenkarspel in 1999. Daardoor kwamen uiteindelijk 32 mensen om het leven.

Reageer op dit artikel