nieuws

Kabinet steunt Dekker met huurplannen

bouwbreed

den haag – Minister Dekker (VROM) gaat de komende week proberen een oplossing te vinden voor haar hoogopgelopen conflict met de Tweede Kamer over het nieuwe huurbeleid dat op 1 juli moet ingaan. Zij zei vrijdag na de wekelijkse ministerraad dat zij de “volledige steun” heeft van het kabinet. Dekker botste woensdag met bijna alle […]

den haag – Minister Dekker (VROM) gaat de komende week proberen een oplossing te vinden voor haar hoogopgelopen conflict met de Tweede Kamer over het nieuwe huurbeleid dat op 1 juli moet ingaan. Zij zei vrijdag na de wekelijkse ministerraad dat zij de “volledige steun” heeft van het kabinet.

Dekker botste woensdag met bijna alle fracties, op haar eigen VVD na, over haar plannen om op korte termijn een deel van de huurmarkt vrij te geven. De Kamer, waaronder ook de grootste coalitiepartij CDA, valt echter over de uitwerking van de plannen.

De bewindsvrouw liet vrijdag weinig los over de mogelijke oplossing van haar conflict met de Kamer. Uitstel van de plannen stuit bij Dekker op grote bezwaren. Premier Balkenende zei vrijdag dat hij niet bang is voor een ministerscrisis. Volgens hem gaat Dekker “stevig nadenken” over een brief die zij de Kamer heeft beloofd.

Reageer op dit artikel