nieuws

Inschrijving voor Zuidas-Dok Onderneming kan beginnen

bouwbreed

amsterdam – Nog voor de zomer begint de inschrijving op de aandelen van de Zuidas-Dok Onderneming. Daarna moet blijken of ABN Amro, Bank Nederlandse Gemeenten, Fortis Bank, ING Real Estate en Rabobank Nederland voldoende vertrouwen hebben in het Zuidas-project

Rijk, gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland hebben afgelopen week de afspraken over de oprichting van de toekomstige Zuidas-Dok Onderneming geformaliseerd. De totale investering in het Zuidas-Dok bedraagt circa twee miljard euro. Iets meer dan de helft daarvan wordt betaald door Rijk, provincie, gemeente Amsterdam en de gemeenten in de regio. Amsterdam en het ministerie van Verkeer en Waterstaat dragen elk vierhonderd miljoen euro bij. Het ministerie van VROM betaalt honderd miljoen euro. De rest van de investering moet door de geselecteerde financiële partijen op tafel worden gelegd. Die krijgen vervolgens de mogelijkheid de komende twintig jaar circa 1 miljoen vierkante meter vastgoed te ontwikkelen.

Het resultaat van de inschrijving voor deelname aan de Zuidas-Dok Onderneming zal beslissend zijn voor het definitieve besluit over de ondergrondse aanleg van de infrastructuur. Dat besluit valt naar verwachting in 2007.

Reageer op dit artikel