nieuws

Illegalen bij bouw ministerie van Justitie

bouwbreed Premium

brussel – Tijdens een massale controle op 21 bouwplaatsen in Brussel zijn woensdag 52 arbeiders betrapt die illegaal aan het werk waren, terwijl vier bouwvakkers tegen wie een arrestatiebevel liep, ter plaatse werden opgepakt. Eén van de plaatsen, waar illegale bouwvakkers tegen de lamp liepen, was die waar aan de bouw van nieuwe kantoren voor […]

brussel – Tijdens een massale controle op 21 bouwplaatsen in Brussel zijn woensdag 52 arbeiders betrapt die illegaal aan het werk waren, terwijl vier bouwvakkers tegen wie een arrestatiebevel liep, ter plaatse werden opgepakt. Eén van de plaatsen, waar illegale bouwvakkers tegen de lamp liepen, was die waar aan de bouw van nieuwe kantoren voor het ministerie van Justitie wordt gewerkt. In oktober vorig jaar liepen bij het Brusselse Zuidstation bij een soortgelijke controle ook al eens illegale bouwvakkers tegen de lamp. Dat gebeurde op een werf van het federale ministerie van financiën.

Bij de controles op de 21 bouwwerven in Brussel waren 180 politiemannen en 110 inspecteurs van de verschillende sociale en economische inspecties betrokken. Verschillende bouwvakkers slaagden er nog in om vóórdat de controles begonnen, de benen te nemen. 545 bouwvakkers werden gecontroleerd van wie er 52 illegaal aan de slag waren. Het ging vooral om Polen, Roemenen, Bulgaren en Brazilianen. Het resultaat van de controles bevestigt het algemene beeld dat minstens 10 procent van de bouwvakkers, die in Brussel aan de slag zijn, illegalen zijn ofwel werklozen, zo bevestigde de sociale inspectie. Wanneer die cijfers juist zijn, zou dat betekenen dat op de honderden bouwwerven in de Brusselse agglomeratie circa 6000 tot 8000 illegalen en/of zwartwerkers actief zijn.

Reageer op dit artikel