nieuws

Huldiging van Olympiërs in panoramatent

bouwbreed Premium

turijn – Ook dit jaar heeft De Boer Tenten het Holland Heineken House geleverd. Een onlangs ontwikkelde panoramatent, gekoppeld aan aluminium tenten, levert een totaal oppervlak van 3500 meter. Behalve voor festiviteiten rond de huldiging van de wintersporters is binnen ook ruimte voor een schaatsbaan.

Voor Nederland valt er veel te feesten in het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen van Turijn. De medaillewinnaars vieren hun prestatie uitbundig in het ontmoetingscentrum voor sporters en fans dat is opgebouwd nabij de schaatshal de Oval Lingotto. “In navolging van het open dak bij het Holland Heineken House van Athene, hebben we dit jaar weer een speciale constructie neergezet,” zegt O. Koole van de marketingafdeling van De Boer Tenten. Dit bedrijf leverde de Panorama Dome, een vorig jaar geïntroduceerd type tent met een ovale vorm die rondom voorzien is van glaspanelen.

De Panorama Dome heeft een diameter van 20 meter, een zijhoogte van 4 meter en een centrale hoogte van 6 meter. Het dak is van zilver grijs pvc en is berekend op een sneeuwlast van 0,1 KN/m2 en een windbelasting van 0,5 KN/m2.

De geheel glazen façade dient als receptie. In Turijn is de tent gekoppeld aan tentstructuren �Jumbo�, �Chalet� en �Walkway�. Hiermee is het totale oppervlak van het Heineken House gekomen op 3500 meter.

Voor deze Winterspelen bouwde De Boer in opdracht van het Zwitserse bedrijf Nüssli ook ongeveer 20.000 vierkante meter accommodaties in de Italiaanse bergen, waar de skiërs, snowboarders en freestylers hun olympische wedstrijden houden.

Reageer op dit artikel