nieuws

Hoorn koppelt park aan woningbouw

bouwbreed

hoorn – Het college van B en W in Hoorn kan zich opmaken voor de ondertekening van de overeenkomst met BAM en Hermans Group uit Hoorn op de bouw van het vrijetijdspark De Blauwe Berg te realiseren. De plannen omvatten onder meer de bouw van een bioscoop, een hotel, disco en medisch centrum. Het akkoord […]

hoorn – Het college van B en W in Hoorn kan zich opmaken voor de ondertekening van de overeenkomst met BAM en Hermans Group uit Hoorn op de bouw van het vrijetijdspark De Blauwe Berg te realiseren. De plannen omvatten onder meer de bouw van een bioscoop, een hotel, disco en medisch centrum.

Het akkoord van de gemeenteraad over het ambitieuze plan dat al enige jaren op de agenda staat, is nog vers. Een belangrijk onderdeel van de financiering vormt de bouw van 226 woningen bij het park. Iets minder dan de helft van dit aantal, betreft relatief goedkope woningen.

Het heikele punt, de ontsluiting van het gebied, is nu ook opgelost. Voordat de woningen worden opgeleverd, moet de bereikbaarheid via een nieuw aan te leggen rotonde al zijn gerealiseerd zijn.

Reageer op dit artikel