nieuws

Hogere taxaties brengen Vastned ruim in de plus

bouwbreed

rotterdam – Het totale beleggingsresultaat van Vastned is afgelopen jaar hoger uitgekomen. Zowel de winkelpoot als de beleggingstak in kantoorpanden en bedrijfsruimten moest het hebben van hogere taxaties van onroerend goed.

Het resultaat uit de verhuur daalde zowel bij Vastned Retail als bij Vastned Industrial/Offices. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de twee vastgoedfondsen gisteren presenteerden.

Het totale beleggingsresultaat van de winkelpanden kwam uit op 157,9 miljoen, afgezet tegen 70,2 miljoen euro in het voorgaande jaar. De winkels van Vastned Retail kwamen voor ruim 113 miljoen euro meer in de boeken te staan. Het directe beleggingsresultaat (uit de verhuur) daalde van 62,2 miljoen euro naar 59,6 miljoen euro. Per aandeel nam het direct resultaat af van 3,75 euro tot 3,54 euro.

De kantorentak boekte een beleggingsresultaat van 20,8 miljoen euro, tegen 2,2 miljoen een jaar eerder. De kantorentak van vastgoedbelegger Vastned profiteerde eveneens van betere taxaties, want het resultaat kwam een kwart lager uit op 33,2 miljoen euro. De kantoren en bedrijfsruimten van het Vastned-bedrijf werden afgelopen jaar 13,7 miljoen euro minder waard. Dat betekent weliswaar een waardedaling, maar die is veel beperkter dan in 2004, toen de min op 53 miljoen euro tot stilstand kwam.

Het direct beleggingsresultaat per aandeel daalde vorig jaar van 2,17 naar 1,72 euro. Dit resultaat zal in het lopende boekjaar ongeveer gelijk blijven, verwacht Vastned. De winkelportefeuille van Vastned zet dit jaar naar verwachting een wat beter direct beleggingsresultaat neer.

Reageer op dit artikel