nieuws

Heidelberg Cement schrijft zwarte cijfers

bouwbreed

heidelberg – Bouwstoffenconcern Heidelberg Cement heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 7,8 miljard euro. Ten opzichte van 2004 nam de bedrijvigheid met 12,6 procent toe. Het moederbedrijf van onder andere Enci slaagde vorig jaar het verlies om te buigen in een stevige winst. In 2004 liep het concern nog aan tegen een verlies voor […]

heidelberg – Bouwstoffenconcern Heidelberg Cement heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 7,8 miljard euro. Ten opzichte van 2004 nam de bedrijvigheid met 12,6 procent toe.

Het moederbedrijf van onder andere Enci slaagde vorig jaar het verlies om te buigen in een stevige winst. In 2004 liep het concern nog aan tegen een verlies voor belastingen van 152 miljoen euro. Afgelopen jaar gaf diezelfde graadmeting een plus aan van 772 miljoen euro.

Vanwege de sterk verbeterde positie van het bedrijf stelt het bestuur zijn aandeelhouders voor terug te keren naar de uitbetaling van 1,15 euro dividend per aandeel. Op de agenda staat ook het plan eigen aandelen terug te kopen tot 10 procent van het grondkapitaal. Bij de afslanking van de organisatie past tevens het reduceren van het aantal leden van de raad van toezicht van 16 tot 12 vertegenwoordigers.

Reageer op dit artikel