nieuws

Heerenveen-Midden ondergaat renovatie

bouwbreed

heerenveen De wijk Heerenveen-Midden wordt de komende jaren grondig gerenoveerd. De diverse deelprojecten omvatten onder meer de sloop van sporthal De Telle en van circa veertig woningen, de nieuwbouw van circa honderd woningen, renovatie van huurwoningen en de bouw van een multifunctioneel centrum. In dit centrum komen een basisschool, kinderopvang en medische zorg. Onderdeel van […]

heerenveen De wijk Heerenveen-Midden wordt de komende jaren grondig gerenoveerd. De diverse deelprojecten omvatten onder meer de sloop van sporthal De Telle en van circa veertig woningen, de nieuwbouw van circa honderd woningen, renovatie van huurwoningen en de bouw van een multifunctioneel centrum. In dit centrum komen een basisschool, kinderopvang en medische zorg.

Onderdeel van de plannen is de herinrichting van de infrastructuur in het gebied. De gemeente heeft recent met de betrokken partijen, woningcorporaties Arqin en het Woonbedrijf, zorginstelling Moerborch, Caleidoscoop en de openbare basisschool een intentieovereenkomst getekend.

Met de plannen is een investering van vele miljoenen gemoeid, die door de gemeente en de woningcorporaties wordt gedragen. Komend najaar worden de deelprojecten nader uitgewerkt. De eerste renovatiewerkzaamheden worden waarschijnlijk vanaf volgend jaar uitgevoerd. In de nieuwbouwplannen is een mix van particuliere woningbouw en huurwoning gepland. De uitvoering hiervan staat voor 2008 op stapel.

Reageer op dit artikel