nieuws

Forum claimt leidende rol

bouwbreed

Geen sluitstuk, maar een leidende rol. Voorzitter Frans van Meijel van Forum Systeemhuizen Bouw is er duidelijk over: bij de ontwikkeling van praktische ict-toepassingen moeten Forum-leden voortaan een leidende rol spelen. Hij vertolkt daarmee de grootste klacht van de ruim twintig softwareproducenten voor de bouw, infra, installatie en aanverwante sectoren, dat ze bij de ontwikkeling […]

Geen sluitstuk, maar een leidende rol. Voorzitter Frans van Meijel van Forum Systeemhuizen Bouw is er duidelijk over: bij de ontwikkeling van praktische ict-toepassingen moeten Forum-leden voortaan een leidende rol spelen.

Hij vertolkt daarmee de grootste klacht van de ruim twintig softwareproducenten voor de bouw, infra, installatie en aanverwante sectoren, dat ze bij de ontwikkeling van specifieke software niet langer als laatste partij richting markt worden gezien. Ze willen vanaf nu vroegtijdig meepraten over specifieke bouwinitiatieven op ict-gebied.

In de nieuwe editie van Cobouw Totaal ICT & bouw krijgen de leden van Forum Systeemhuizen Bouw op meerdere fronten veel aandacht. “Terecht”, zegt Van Meijel, “want het is een illusie te denken, dat je nieuwe ict-toepassingen voor de bouw kunt ontwikkelen en op grote schaal kunt invoeren, zonder de medewerking van de ict-aanbieders.”

Verder in deze editie aandacht voor onder meer diefstal van bouwmaterieel, open source software, het branchespecifieke ERP-systeem, online-boekhouden, kopersbeheer, virtueel bouwen, diverse casestudies en uiteraard de pagina met gadgets.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels