nieuws

FNV Bouw int 14,3 miljoen euro voor zijn leden

bouwbreed Premium

woerden – FNV Bouw heeft vorig jaar voor 14,3 miljoen euro geïnd voor zijn leden. Het betreft onder meer ontslagvergoedingen, maar vooral ook bedragen die via letselschadezaken werden binnengehaald.

De bouwbond behandelde ruim 10.000 zaken, waarvan bijna 7000 uit de bouw en 1600 uit de afbouw. Meer dan duizendmaal werd een rechtszaak aangespannen. In de helft van de gevallen betrof het een ontslagzaak. Volgens Leo Hartveld, penningmeester van de bond, tonen de cijfers aan dat “het helemaal niet goed ging met de economie”.

Letselschadezaken maakten maar 3,5 procent van het totaal aantal dossiers uit, maar leverden wel het grootste deel van het geïnde bedrag op, 7,4 miljoen euro. Volgens de vakbond betreft het bijna altijd zaken buiten het werk, waarbij verkeersongevallen er uitspringen.

In 2004 incasseerde FNV Bouw nog 5,6 miljoen euro voor zijn leden. In die cijfers waren echter de opbrengsten van de afdeling letselschade niet meegenomen.

Reageer op dit artikel