nieuws

Ex-wethouder Pastoor daagt burgemeester

bouwbreed

eindhoven – Voormalig wethouder A. Pastoor (Leefbaar Eindhoven) sleept burgemeester Sakkers en de gemeente Eindhoven voor de rechter. Via een kort geding probeert Pastoor in het bezit te komen van verklaringen van getuigen in een onderzoek naar bevoordeling van een bouwbedrijf door hem. Dat heeft zijn advocaat vrijdag meegedeeld. Naar aanleiding van het onderzoek legde […]

eindhoven – Voormalig wethouder A. Pastoor (Leefbaar Eindhoven) sleept burgemeester Sakkers en de gemeente Eindhoven voor de rechter. Via een kort geding probeert Pastoor in het bezit te komen van verklaringen van getuigen in een onderzoek naar bevoordeling van een bouwbedrijf door hem. Dat heeft zijn advocaat vrijdag meegedeeld.

Naar aanleiding van het onderzoek legde wethouder Pastoor vorig jaar zijn functie neer. De onderzoekscommissie concludeerde dat Pastoor bij het gunnen van een bouwopdracht ernstig tekort was geschoten. De gemeente houdt interviews met betrokkenen onder de pet, zegt advocaat P. Dorn.

De commotie rond Pastoor ontstond medio 2005. Toen kwam uit dat hij eigenhandig een selectie van bouwbedrijven voor de uitvoering van de eerste fase van het plan Waterrijk had veranderd. Zo kreeg Moeskops� Bouwbedrijf uit Bergeijk voorrang boven Blauwhoed uit Rotterdam. Moeskops� was aanvankelijk buiten de boot gevallen.

Reageer op dit artikel